Historie - Volleybal Vereniging Steggerda

Hoofdmenu:

Vereniging

Volleybalvereniging Steggerda is opgericht in 1956. Eerste voorzitter was de directeur van de zuivelfabriek de heer van der Hoek, politieagent Wiebe Jongsma secretaris en kapper Thomas Lodewijk was penningmeester. Dit was het eerste bestuur, we waren toen nog niet ingeschreven bij de NeVoBo. Officieel werd het pas in 1969, toen werd Joop Halman voorzitter, Alie de Vent secretaris en José Draaisma penningmeester.

Onze vereniging is opgericht als voetbalclub. Dat zit zo, op een mooie zomerdag kwam Wiebe Jongsma, onze dorpsagent bij kapper Lodewijk om zijn haar te knippen. Het was die middag niet druk in de salon en de heren raakten aan de praat over voetballen. Thomas de kapper, zo kende in Steggerda iedereen hem, was een groot voetballiefhebber, Thomas kwam met het idee om in Steggerda een voetbalclub op te richten, een club die tegen bedrijfselftallen zou gaan spelen.

De week daarop fietste Wiebe bij Thomas langs en zag Douwe Homma in de salon zitten, die hij ook heel goed kende. Om een lang verhaal kort te houden, ook Douwe werd bij de oprichting betrokken en daar is die middag besloten om liefhebbers te vinden om zo op een zomeravond een potje te voetballen. In een mum van tijd hadden de heren dertig liefhebbers. Eerst werden er onderling wat wedstrijdjes gespeeld op het sportveld achter de zuivelfabriek. Al gauw hadden de heren enkele bedrijfselftallen bereid gevonden om tegen elkaar te spelen. Na verloop van tijd liep het aantal spelers terug tot een stuk of vijftien. Tijdens de winter was de animo om te voetballen bij de meeste ‘leden’ tot het nulpunt gedaald en haakten af. Toen kwam het idee om te gaan volleyballen. De benodigde zaken werden geregeld zoals een zaal, netten en volleyballen. Ook moest er een trainer worden gevonden. Don Persijn, Edward Lehman waren onze eerste trainers. De zaal werd gehuurd van de RK-school. Na een gezellige avond babbelen en een drankje was het al gauw beklonken. Het net kregen wij van de gemeente.

We moesten natuurlijk ook tegenstanders hebben en er was in die tijd een competitie in de regio Steenwijk, daar zijn we toen in gaan spelen. De meeste van die teams waren van hetzelfde niveau als wij maar met één uitzondering een militairteam uit Havelte.

Copyright 2015. All rights reserved.